Uitslagen Meisjes 7-tal 2005/2006

Competitie 2005/2006

Datum Wedstrijd Uitslag Punten Doelpuntmakers
03-09-05 DSV’61 MB - Activia MB 5 - 0 3 Özlem 4x, Marjo
10-09-05 IJsselstreek MB - DSV’61 MB 6 - 0 0  
17-09-05 Wissel MB - DSV’61 MB 9 - 4 0 Lineke 4x
24-09-05 ZVV’56 MB - DSV’61 MB 0 - 5 3 Hannah, Lineke 3x, Emma
01-10-05 Vaassen MB - DSV’61 MB 13 - 1 0 Özlem
08-10-05 DSV’61 - WWNA 4 - 2 3 Marloes 2x, Hannah, Özlem
29-10-05 DSV’61 MB - Arnhemia MB 7 - 3 3 Marloes 2x, Hannah, Özlem 2x, Hellen 2x
12-11-05 DSV’61 MB - Vaassen MB 0 - 12 0  
19-11-05 WWNA MB - DSV '61 MB 9 - 1 0 Marloes
11-02-2006 DSV ’61 MB – IJsselstreek MB 3 - 2 3 Wineke 2x, Helen
25-02-2006 DSV '61 - OWIOS 2 - 6 0 Wineke 2x
11-03-2006 VV SHE - DSV '61 6 - 2 0 Hellen, Hannah
18-03-2006 DSV '61 - De Hoven 1 - 1 1 Marloes
25-03-2006 OWIOS - DSV '61 7 - 4 0  
01-04-2006 DSV '61 - Witkampers 5 - 0 3 Elise, Lineke 2x, Marloes, Hannah
08-04-2006 Arnhemia - DSV '61 2 - 4 3 Marloes 2x, Anne-Vera, Özlem
12-04-2006 Witkampers - DSV '61 1 - 3 3 Hanna 2x, Winneke
15-04-2006 Activia - DSV '61 1 - 6 3 Anne-Vera 2x, Helen 2x, Joyce, Marloes
22-04-2006 DSV '61 - Wissel 1 - 8 0 Marloes
27-04-2006 ZVV ’56 – DSV ‘61 ? ?  

Oefenwedstrijden 2005/2006                

Datum Wedstrijd Uitslag Doelpuntmakers
21-01-2006 Swift - DSV '61 3 - 1 Hanna
15-03-2006 DSV '61 - ASDV ?  

Verslagen

DSV '61 - Wissel Foto's
Ja helaas, je leest het goed. We hebben na onze goede reeks van 3 uitoverwinningen en een gelijkspel thuis toch besloten van de lijn af te wijken. Onze opstelling was alsvolgd:
In het doel: Gerjanne, achterin: Emma, Joyce en Miranda, voorin: Wineke, Özlem en Helen. Op de bank zaten Marjo, Hannah en Marloes. Willeke was ziek en Anne-Vera ‘spoorloos’.

De vorige keer in Wissel was de wedstrijd in 9-4 geëindigd, alle vier de goals werden toen gescoord door Lineke. We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden en dit bleek ook in de eerste helft toen we binnen een kwartier al met 3-0 achter stonden. We kregen niet echt de kans om ons eigen spelletje te spelen. Bij rust stond er dan ook 0-7 in het boekje.

Met de thee leek het wel of onze krachten terug kwamen, waar dat aan lag? Och misschien hebben ze er in de kantine wel wat in gedaan… eiberts en wilco’s toespraaken sloegen in ieder geval wel aan.
De tweede helft deden we alles dan ook net een tikje beter, agressiever op de bal en net iets geconcentreerder bij balbezit. Wissel wist nog wel een keer te scoren, maar wij deden dat ook. Marloes tikte de bal heerlijk achter de keepster. Daarvoor hadden we al 4 goede kansen gehad.

Wij waren na afloop van de wedstrijd gelukkiger dan Wissel, namelijk, zij moesten veel scoren om nog zicht te houden op het kampioenschap, dit omdat SV Vaassen al op 208 doelpunten stond…! Volgende week donderdag mogen we thuis spelen tegen ZVV’56. dan zijn de 3 punten dus wel weer voor ons hea!!!

Activia - DSV '61
Aanwezig: Gerjanne, Miranda, Joyce, Willeke, Anne-Vera, Özlem, Helen, Emma, Hannah en Marloes. Afwezig: Wineke (werken) en Marjo (zeer gezellig familieweekend…).

Vandaag wederom uit, nu reden we naar Twello om daar op het veld tegen Activia aan te treden. We moesten diep nadenken om de wedstrijd tegen hen weer te herinneren want
3 september 2005 is al weer wat maanden terug… toch konden een enkeling de wedstrijd nog goed herinneren want daar begon toen de tocht naar het kampioenschap wisten ze te vertellen, vandaag de dag weten we wel beter en laten het aan Vaassen over om die eervolle plek in acht te nemen!!! Toch kunnen wij hoog eindigen dit jaar want na een dipje kijken we uit naar toch een goede klassering en met de vorm van de laatste weken zullen we toch voor plaats 4 of 5 kunnen gaan en zeker als we vandaag ook de punten weer pakken.
En dat is mogelijk, Activia staat namelijk op één na onder aan de ranglijst. We wisten dan ook dat we scherp moesten beginnen en ons aanvallende spel van af de eerste minuut moesten laten tonen, en dat deden we zeker want na nog geen 10 min. spelen stond het al 3-0 voor DSV ’61, de eerste kwam op naam van Anne-Vera die sterk door bleef jagen op de bal en dat resulteerde in de 1-0. Ook de tweede doelpunt van ons kwam mede door het opjagen van onze tegenstander die daarop wel erg makkelijk een corner aan ons gaf,en tot verbazing van Helen, die de corner nam, zag ze de bal via een hand van de tegenstander in het doel vliegen 2-0.
Ook de 3-0 kwam tot stand uit een corner, Joyce mocht de treffer op haar naam zetten haar eerste van dit seizoen!!! Toen namen we wat gas terug maar voetbalden we keurig naar de rust toe, die op dat moment dan een ruststand kende van 4-0 door opnieuw Anne-Vera.
Na rust gaf Activia even gas en wisten wij prompt niet wat we moesten doen en daardoor was de eer derhalve ook nog gered van Activia het werd 4-1. Verder kwamen ze helaas ook niet meer want vlak daarna pakten we de draad weer op en werd het 5-1 door Marloes, die de bal keurig in het hoekje plaatste. Toen was het wel-en-wee geschied voor Activia en geloofden ze het eigenlijk wel en hadden wij de scoren nog veel verder kunnen uitbouwen maar voor Joyce en Özlem stond de paal hinderlijk in de weg… Toch zorgde Helen voor een toetje en bepaalde zij de eindstand op 6-1 voor DSV ’61. Een terechte uitslag die echt goed tot stand is gekomen door het degelijke spel van onze zijde en zo wisten wij in 14 dagen tijd 12 punten te pakken!!!! Is Wissel MB de volgende… ??

Witkampers - DSV '61 Foto's
Na 40 minuten te hebben gereden komen we aan in Laren. De plek waar we het tegen de witkampers op moeten nemen. Vandaag hadden we een volle selectie,iedereen was aanwezig!
We zochten de kleedkamers op en toen we naar het veld wouden lopen stonden we er al op.
Beetje warmlopen en inschieten en de wedstrijd begon al. Al snel kwamen we op 0-1, Hannah kreeg de bal en schoot hem koel in achter de keepster. Niet veel later maakte Hannah weer een doelpunt de 0-2. De witkampers hadden een paar goede aanvallen maar hun spitsen hadden het vizier niet op scherp en faalden bij de afronding. Behalve dan op een moment en ze scoorden de 1-2. In de rust bracht Wilco wat wissels toe zodat we met een vers team weer het veld op konden. Bij ons werd er van achteren goed opgebouwd en kwamen we tot goed over tikken. Dat leidde tot de 1-3 die gemaakt werd door Wineke. (Een beetje blunder van de keepster want ze dook over de bal heen). Maar wel goed afgemaakt door Wineke. Toen de wedstrijd zijn einde vorderde en de witkampers een nederlaag aan zagen komen vond de nr10 van de hun het leuk om Gerjanne pijn te bezorgen door met haar knie in Gerjanne’s onderrug te stoten. Maar bikkel dat ze is bleef ze in haar doel staan tot het laatste fluitsignaal. In het donker reden we naar huis maar wel met de 3 puntjes. Aanstaande zaterdag uit tegen Activia.
Hopelijk nemen we dan weer puntjes mee!

Arnhemia - DSV '61 Foto's
Aanwezig:
Miranda, Özlem, Gerjanne, Willeke, Marjo, Joyce, Hellen, Emma, Marloes, Hannah, AnnE-Vera.

Arnhemia, een uur en tien minuten rijden, 2 velden, waarvan één kunstgras en 7 speelsters. Dat is wat we wisten bij de aftrap. De vorige wedstrijd hadden we thuis gewonnen met 7-3 dus dat was een goed vooruitzicht. Toen wij het veld op liepen was het weer redelijk, maar de wind erg sterk. De meiden van Arnhemia hadden al een kant gekozen, namelijk zo dat zij de wind mee hadden, en daar waren we wel tevreden mee omdat we wisten dat we bij een evt achterstand de tweede helft het voordeel hadden!

De eerste helft was best aardig, er werd goed getikt en er kwamen dan ook de nodige kansen waaruit Marloes, zoals we gewent zijn, heerlijk scoorde. Niet heel veel later deed ook onze nieuweling Anne-Vera dit kunstje dunnetjes over door in een één op één duel met de keepster de bal in het netje te stoppen. Dit bleek echter wel een soort breekpunt voor ons. Arnhemia begon meer aan te dringen en kreeg via een klutsbal voor het doel van Gerjanne de bal in de touwen. Niet heel veel later kreeg een doorgebroken speelster dit weer voor elkaar door de bal in de lange hoek achter Gerjanne neer te leggen. Gelukkig volgde niet veel later het fluitsignaal voor de rust.

Eenmaal aan de RANJA, (inderdaad geen thee deze keer) vertelde Wilco dat we moesten blijven voetballen. Gewoon tikken, en ons eigen spelletje spelen.

De tweede helft was dan ook een stuk beter, door een razendsnel doelpunt van Marloes kwamen we weer op voorsprong, en dat voelde goed! zo in de regen. Er werd goed gepraat met elkaar op dode spelmomenten en dat kon je terugzien in ons spel. Arnhemia werd nog wel wat keren redelijk gevaarlijk door een aantal keren door te breken, maar steeds waren onze keepster of een van onze verdedigers op tijd bij de bal om groot gevaar te voorkomen. Toch hing de gelijkmaker in de lucht maar door een laat doelpunt van Özlem werd dit gevaar ook gekeerd!

Kortom een redelijke wedstrijd met een heerlijke uitslag.
Woensdag moeten we uit tegen De Witkampers uit in Laren (GLD) en zaterdag staan we in Twello om tegen Activia te voetballen.Beide ploegen hebben we thuis al verslagen,en nu hopen dat we deze goede lijn kunnen doorzetten en deze week maarliefst 9 punten mee naar Doornspijk kunnen nemen.

G.A Kroes

DSV ’61 MB – Witkampers MB Foto's

Aanwezig: Gerjanne, Emma, Hannah, Marloes, Özlem, Elise, Angela, Lineke en Jolanda (laatste 4 van de dames!!!)
Afwezig: Marjo, Miranda, Helen, Wineke, Willeke (allen geblesseerd & ziek), Anna-Vera en Joyce.

Ja hoor jullie lezen het goed onze ziekenboeg is naar een historische dieptepunt gekomen…
want zoveel blessureleed en ziektes hebben de meiden maar ook de dames nog niet gekend.
En toch wisten we een goed 7- tal tot stand te brengen dankzij de sportiviteit van onze dames en tegenstander…
Temperatuur buiten 15 graden bewolkt en af en toe een bui, na de buien zal er rond het middaguur opklaren het weer, maar ook de meiden en dames omdat zij dan allen met opgeheven hoofd kunnen vertellen dat er 6 punten op sportpark ‘De Haere’ zijn gebleven.
U leest het goed de meiden hebben na hun dalletje de weg weer gevonden naar boven ze wisten hun tegenstander door goed combinatiespel in de kaart te spelen en wonnen de wedstrijd met 5-0! Na een aftastend begin van beide zijden werd er na een kwartier gescoord door een vrije trap genomen door Elise, zij zag namelijk tot haar verbazing dat de bal tussen alle benen door en een stukje kous van Lineke er in vloog, 1-0 DSV.
Het spelbeeld leek wel verder te draaien in slowmotion, maar niettemin werd er gewoon goed combinatievoetbal gespeeld bijvoorbeeld bij de 2-0, na het wegstompen van de bal door Gerjanne werd de bal opgevangen door Özlem die de één-twee opzette met Marloes, Özlem gaf direct voor op Lineke die cool afrondde. In rust werd aangegeven dat het goede spelbeeld maar eens echt op play moest worden gezet… (!)
Dat werd niet echt goed opgepakt maar wederom was het gewoon zeer nuttig allemaal wat de meiden lieten zien, want op doorzettingsvermogen wist een Lineke (3-0) en een Marloes (4-0) netjes af te rondden, zeker Marloes mocht deze treffer zien als beloning van al het harde werken in deze wedstrijd, want goed vond ze het zelf allemaal niet van haar kant maar door het harde werken was ze toch waardevol voor het team. De 4-0 van onze zijde was er weer één van onze klasse, van achteruit werd er goed opgebouwd en opnieuw door een goede combinatie van Özlem – Hannah, wist ook Hannah weer een doelpuntje mee te pakken.
Na de wedstijd kwam dan ook daadwerkelijk een mooie opklaring en wisten wij als meiden dat we goede zaken hebben gedaan tegen Witkampers om met 5-0 te winnen, en met de middag zagen we ook dat de dames het goed hadden gedaan om met 4-1 te winnen van ASVD en toen was het zonnetje toch extra lekker……

OWIOS - DSV '61 Foto's

DSV ’61 – De Hoven Foto's
Aanwezig: Gerjanne, Emma, Joyce, Marjo, Marloes, Wineke, Helen, Hannah, Judith (dames).
Afwezig: Willeke (prive), Özlem (Ned. kampioensschappen muziek), Miranda (gebesseerd).

Zo langzamerhand lijkt het kwik van de thermometer zich steeds vaker boven het nulpunt zien en dat is wel zo fijn voetballen eigenlijk… want de afgelopen weken was het voetbal van ons ook nog niet om warm van te worden, maar zoals ik al zei het word wat aangenamer gezien de weersomstandigheden en het spelbeeld van vandaag liet dan ook weer stukken beter voetbal zien. Na de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag (2-1 verlies tegen ASVD) wisten we dat we met z’n allen de koppen bij elkaar moesten steken en weer voor drie punten moesten gaan strijden.Goed voetbal werd er vandaag dan ook niet gespeeld maar de strijdlust voor de drie punten was goed te merken, na nog maar een minuut te hebben gespeeld liet Joyce meteen van zich horen maar helaas spatte haar schot uiteen op de paal. Zo was de toon gezet maar bleef het de hele wedstrijd scherp blijven want de Hoven was op sommige momenten eigenlijk net zo dreigend, maar door onder andere goed keeperswerk hielden we stand. Ook de keeper aan de andere zijde stond haar mannetje, totdat Wineke haar passeerde, maar voor open goal zag zij de verdediger ook nog nuttig mee doen van De Hoven. Een soort gelijke actie was later in de tweede helft ook aan onze zijde te zien, Gerjanne werd omspeeld en de uitblinkende Emma had op dat moment alle pech van de wereld en zag de bal in haar goal rollen… 0-1. Emma liet zich hierdoor echt niet uit de wedstrijd spelen maar bleef gelukkig nog steeds uitblinken in deze wedstrijd. Met z’n allen wisten we wat we moesten doen, de druk opvoeren en De Hoven nog meer naar achter duwen, en ja dat deden we meteen vanaf de aftrap met meteen resultaat, Marloes scoorde al weer de 1-1. En daarna mocht De Hoven van geluk spreken dat Wineke de bal net voor tijd op de paal schoot… zo bleef het sidderen want de uitvallen van De Hoven waren ook gevaarlijk, maar konden we de eindstand van 1-1 noteren. Een wedstrijd waarin het voetbal matigjes was maar waarin wel volop strijdlust en beleving in zat word naderhand toch beloont met een punt en daar kunnen we meer mee leven dan een verlies. Meiden een compliment voor de strijd die jullie hebben geleverd, mocht er een kleine dosis geluk bij komen dan zullen we het OWIOS volgende week heel moeilijk kunnen maken!!!

DSV '61 - ASDV Foto's

VV SHE - DSV '61 Foto's
Vandaag moesten we naar Hall… een klein gehuchtje, met het voetbalveld naast de kerk. Özlem, Marloes, Wineke en Willeke waren er niet en dus hebben we Lineke meegenomen om toch nog een wissel over te houden.

Aangekomen in Hall was het eerste wat we merkten dat het koud was, erg koud! We begonnen dan ook wat stijfjes, kansen kwamen er wel naar mate de wedstrijd vorderde maar ze vlogen er helaas niet in. En zoals we al vaker hebben kunnen zeggen, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. En dat gebeurde dus ook, 2-0 met de rust, en dan smaakt de thee niet lekker kan ik je vertellen. Het was geen mooi voetbal, de tegenstander gooide alleen maar lange ballen richting onze helft, en onze opbouw ging niet zoals we hoopten. Dan houdt het toch een beetje op.

De tweede helft was wel iets beter, qua voetbal dan. Het weer werd er alleen niet veel beter op… hevige sneeuw, harde wind en ijzige kou kregen we er als cadeautje bij. Onze acties liepen iets beter, en nadat de tegenstander álweer 2 keer had gescoord, schoot Hellen er ook maar eens een in. Niet veel later viel ook de 4-2 door Hannah! Bij het laatste fluitsignaal stond er in het boekje van de scheids 6-2, wat helaas klopte.

Conclusie: slecht weer en slecht spel van beide teams leid tot een slecht eindresultaat, in ons geval dan… gelukkig was dit wel een leuk team om tegen te spelen, daarom een compliment van mij aan de meiden van VV SHE. We hebben namelijk naar mijn wetenschap nog niet eerder zo’n sportive tegenstander gehad! Maar toch, de volgende keer gaan wij winnen!

Volgende week mogen wij thuis aantreden tegen ZVV DE HOVEN uit Zutphen! Komt allen kijken zou ik zeggen, dan kunnen we laten zien dat we toch een aardig balletje kunnen trappen!

DSV '61 - OWIOS Foto's
Door onze overwinning op de nr. 2 vorige week hadden we erg veel hoop om ook deze week de puntjes weer in Doornspijk te laten.
Deze week moesten we aantreden tegen onze ‘vriendinnen’ van owios.
Omdat onze keepster Gerjanne ziek was stond Simone vandaag in het goal.
De eerste helft begonnen we gelijk hun wat kansjes ,wij wat kansjes toch was het owios die de 0-1 maakte. Maar wij lieten ons niet uit het veld slaan en maakten de 1-1 die door Wineke werd gescoord. Ook de 2-1 werd door onze spits Wineke gemaakt.
Daarmee gingen we ook de rust in.
De tweede helft werden we slapper en was owios vaak voor onze goal te vinden.
Toen het uiteindelijk 2-6 was floot de scheids af en hielden we de 3 punten niet in Doornspijk.
Jammer maar helaas! Volgende week beter,uit tegen Activia.

Aanwezig:Wineke,Ozlem,Emma,Hellen,Joyce,Marjo,Hannah,Willeke,Miranda en Simone

DSV ’61 MB – IJsselstreek MB
Aanwezig: Gerjanne, Joyce, Miranda, Marjo, Marloes, Wieneke, Özlem, Emma, Hellen, Hannah. Afwezig: Willeke.

Na twee afgelaste wedstrijden mochten de meiden vandaag weer hun kunsten op het voetbalveld vertonen, de tegenstander IJsselstreek bleek dan ook een mooie uitdaging om de tweede competitiehelft mee te beginnen. De vorige wedstrijd waren wij daar in Deventer toch een beetje van de mat gespeeld en dit wilden we graag recht zetten.
Meteen na het fluitsignaal begon het dan ook lekker te lopen, er werd veel druk gezet op de tegenstander en het combinatiespel van de meiden uit Doornspijk was eigenlijk goed. Dit resulteerde dan ook vrij snel in een paar goede mogelijkheden, die helaas goed werden gepakt door de keeper. Het spelbeeld bleef toch steeds hetzelfde: DSV was de betere en solliciteerde naar een zekere voorsprong, maar zoals al de voetbalgeleerden zeggen: ‘als je ze zelf niet maakt, scoort de tegenstander wel!’. En dat bleek toch maar eens waar te zijn, uit een counter en een zeldzaam foutje deze dag in de verdediging was het IJsselstreek die de score opende: 0-1. Ook op een cruciaal moment bleek naderhand: net voor rust… met een beetje frustratie wandelden we richting de kleedkamer. Daar waar Wilco alles nogmaals op scherp gooide en enkele (nuttige) tips gaf aan de meiden om daar de tweede helft wat mee te doen.
De tweede helft was nog een stuk aangenamer om te kijken. Dit bleek ook uit het toeschouwersaantal dat we langs de lijn zagen. Er werd gewoon weer goed gevoetbald door DSV, de tegenstander kreeg het met de minuut benauwder en het wachten was gewoon echt op de meer dan verdiende gelijkmaker die er ook kwam, op een fraaie manier ook nog wel, want debutant Wieneke die al enkele weken mee traint, legde bij de vrije trap de bal neer en wist met gevoel de bal keurig in de kruising te schieten: 1-1… En ze wist met die trap niet alleen de keeper verbijsterd achter te laten, maar ook langs de lijn werd het even stil… Dat zegt al genoeg over de 1-1!!! Nadien werd DSV beter en liet keer op keer goed samenspel zien, IJsselstreek werd gewoon van de mat gespeeld. Na wederom een goed opgezette aanval van achteruit wist de ingevallen Helen dan ook de 2-1 aan te tekenen. Lang werd gewacht, maar meer dan verdiend was de voorsprong die 13 minuten voor tijd door een puntertje van Wieneke nog eens 3-1 werd. Toen vonden de meiden het welletjes en toonden ze niet meer dat leuke samenspel, maar dit was ook niet mogelijk door veelvuldig onnodig hard ingrijpen van IJsselstreek. Dat kwam Helen helaas zuur te staan, want zij werd dusdanig getroffen dat ze geblesseerd uit viel met een enkelblessure. Daardoor leek het wel dat we iets minder gingen voetballen en de tegenstander toch lieten komen en die wisten het dan ook nog eens spannend te maken: de 3-2 werd op het scorebord bijgetekend. Billen knijpen werd het de laatste minuten, maar door teamprestatie werden de drie punten een feit. DSV klopt de nummer twee van de competitie en bewijst hiermee dat ze niet voor niets team van de maand februari zijn (zie www.meisjesvoetbal.nl) . Ook wil ik een bedankje uiten richting de supporters die er deze dag langs de lijn stonden, dat we jullie ook over twee weken mogen zien, thuis tegen OWIOS .

Wilco Bovendorp

Swift - DSV '61

WWNA MB - DSV '61 MB

DSV’61 MB - Vaassen MB

DSV’61 MB - Arnhemia MB Foto's
Aanwezig: Gerjanne, Michelle, Miranda, Joyce, Marjo, Marloes, Hannah, Emma, Özlem en Hellen.

Iedereen was deze zaterdag aanwezig zoals jullie lezen, maar.. denk je wie is toch Hellen??
Die was deze week op ‘proef’ bij DSV ’61 en heeft ook deze zaterdag enkele speelminuten mogen mee pakken en dus kunnen debuteren en dat deed ze niet geheel onterecht, meer hier over in het wedstrijdverslag. We hopen Hellen dat je snel lid zult zijn van onze vereniging en dat je veel plezier mag beleven bij onze dames!!

Nu dan de wedstrijd van vandaag deze was nog maar niet begonnen of de eerste schoten waren alweer gelost op het doel van de tegenstander, of terwijl we begonnen zeer scherp aan de wedstrijd, hier was zeker de keepster van de tegenstander onderste boven van… het hoe en wat weet ik niet maar ze lag er ECHT onderste boven van en kon na 5 minuten geblesseerd afhaken, we lieten ons daardoor niet van de wijs brengen en combineerden er vrolijk op los de eerste 15 minuten, het resulteerde dan ook in doelpunten, Marloes maakte de 1-0 en de 2-0 werd gescoord door de goed spelende Hannah. Daarna leek het wel of we dachten dat die stadslui het toch wel zouden op geven maar nee niets was minder waar door eigen toe doen kregen we ook nog eens 3 onnodige tegendoelpunten in de eerste helft, daar tussendoor gaf Marloes nog eenmaal gas met wederom een goed schot, zo gingen we de rust in met 3-3.
In de rust is er veel gesproken over hoe we deze tegenstander moeten bespelen en mede door Eibert zijn we dan ook een stuk beter gaan spelen en kwam Arnhemia er vrijwel niet meer aan te pas. Özlem begreep wat er moest gebeuren de tweede helft en scoorde al vrij vlot de 4-3 en zo stond de stand weer in ons voordeel. Toen was het zover de wissel, Hellen kwam in de ploeg voor Marloes, en moch het nou zo zijn dat in die eerste 5 minuten die zij speelde Özlem de 5-3 scoorde en ja Hellen de 6-3… ze was dan ook zo van slag dat een wissel weer noodzakelijk was. Maar na die wissel vond iedereen van DSV het ook wel welletjes en werd er niet veel meer aangedrongen op meer doelpunten, totdat ja wederom Hellen in het veld mocht komen en ja raad eens ze wist opnieuw het netje te vinden 7-3. Alle meiden waar dan ook zeer tevreden toen het eindsignaal klonk en de ongeslagen status thuis nog steeds is voortgezet, de drie punten van vandaag waren meer dan verdiend maar het spel was maar bij vlagen goed……

W.Bovendorp

DSV’61 - WWNA

Vaassen MB - DSV’61 MB
We wisten van tevoren al dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden omdat Vaassen de vorige drie wedstrijden bijna allemaal met 18-0 hadden gewonnen.
Maar we lieten onze hoofden niet hangen en begonnen met goede moed aan de wedstrijd.

We speelden anders dan anders nu met vier verdedigers en twee spitsen.
Daarom moest er vandaag ook welles een aanvaller in de verdediging staan en die hebben dat ook zeer goed uitgevoerd!
We kregen al snel een tegentreffer en aan het einde van de rust stonden we met 6-0 achter.
Gerjanne was in de eerste helft geblesseerd geraakt aan haar enkel maar ze liet ons niet zitten en ging gewoon door met keepen!
In de rust zei Wilco dat hij wou dat we weer 1-2-1-2-1 gingen spelen en dat hebben we ook goed uitgevoerd.
Na de rust scoorde Ozlem nog na goed voorbereidend werk en ronde mooi af in het rechterzijnet.
Uiteindelijk is het 13-1 geworden maar we hebben goed gevoetbald en dat gaan we volgende week ook thuis laten zien als we tegen WWNA moeten om 10:45.
Komt allen kijken!

Aanwezig:Ozlem,Gerjanne,Marloes,Emma,Michelle,Hannah,Marjo,Miranda,Joke(dames).

ZVV’56 MB - DSV’61 MB Foto´s
Aanwezig: Gerjanne, Emma, Miranda, Joyce, Hannah, Marjo, Özlem, Elise (dames) en Lineke (dames). Afwezig: Michelle en Marloes.

Het woord ‘aanwezig’ zegt al heel wat over deze wedstrijd, maar het woord ‘afwezig’ zegt nog het meest over deze wedstrijd. We hoefden alleen maar het veld in te kijken en we wisten al dat er iets niet pluis was. Een simpele rekensom leert ons dat als je officieel volgens de spelregels speelt je 7 tegen 7 speelt, maar iets deed ons vermoeden dat dat vandaag niet zo was want we telden er maar 12!!! En als wij er 7 in hadden staan heeft de tegenstander er toch… euhm… ik vertel al iets teveel.

Klokslag half drie rolde de bal op het voetbalveld in Apeldoorn dan, en met veel zin werd er keer op keer een aanval opgezet door de meiden uit Doornspijk, en kon ZVV alleen maar toekijken en afwachten wanneer de bal nou in het netje rolde.
En na al een aantal keren op het doel te hebben gevuurd was het na ruim 15 minuten spelen toch raak gelukkig, uitgerekend Hannah scoorde onder toezicht van haar moeder.
Ze scoort hiermee haar eerste treffer in dit seizoen en ze zal er zeker nog meer gaan scoren hopen we, deze wedstrijd hellaas niet meer, maar Lineke was het wederom die haar kwaliteiten als aanvaller uiterst beheerst benutte opnieuw mocht ze aantekenen voor drie treffers ze was als invaller voor de geblesseerde Marloes een hele goed stand-in.
Ondanks het veldoverwicht dat we hadden konden we er niet meer inprikken in de 1e helft en gingen we de rust in met een 4-0 voorsprong. Na rust was het spel van DSV eigenlijk alleen maar beterder geworden alleen werd er keer op keer verzuimd dit af te ronden of de keeper was een sta-in-de-weg, gelukkig voor Emma eenmaal niet die ook scoorde vandaag omdat zij op het ‘middenveld’ speelde daarmee kwam de stand van 5-0 op het scorebord te staan.
Een publiekswissel voor haar was dan ook meer dan terecht en Marjo verving haar en die was (volgens haar doen) goed op dreef alleen vergat ze dat gevoel glans te geven met een doelpunt, maar niet getreurd volgende week mag je het weer proberen hoor…
Ook het wekkertje van Gerjanne ging weer af na de laatste 35 min. en ze schrok plots wakker en wist dat ze hier vanmiddag eigenlijk niet thuis hoorde, maar dat ze volgende week wel haar mannetje moet staan en niet alleen zij kan de mouwen opstroken, als team zullen we volgende week flink aan de bak moeten om daar in en tegen Vaassen toch wat punten te kunnen stelen… tot volgende week dan maar in en tegen Vaassen om 12.30 uur.

W.Bovendorp

Wissel MB - DSV’61 MB
Voor alweer de derde wedstrijd van het seizoen gingen we naar Wissel.
Met goede moed begonnen we aan de wedstrijd.
Een paar dames waren ons ook achterna gereisd om de wedstrijd bij te wonen en ons aan te moedigen.

Alleen het eerste doelpunt viel al gauw in de wedstrijd het was niet in het voordeel van ons, helaas want we hadden ook een paar goede kansen.
En uit die kansen vond Lineke vier keer het net voor ons!
We kwamen goed terug en vooral de tweede helft ging goed maar het mocht niet baten en we verloren met 9-4.
Na de wedstrijd hebben we nog penalty`s gehouden.

Volgende week moeten we thuis tegen ZVV`56.
Komt allen kijken! 10:45

Aanwezig: Joyce, Hannah, Marjo, Ozlem, Michelle, Emma, Lineke, Gerjanne, Miranda

IJsselstreek MB - DSV’61 MB
Voor de tweede wedstrijd moesten we afreizen naar Deventer om daar tegen de meiden van vv-ijsselstreek te spelen. We waren deze keer gelukkig minder zenuwachtig dan de vorige keer. Aanwezig waren Wilco(leider) Marloes(geblesseerd) Joyce, Michelle, Emma, Hannah, Özlem, Miranda, Marjo, Gerjanne en Anouk (dames).

De eerste helft begonnen we al wat minder, al binnen een minuut kregen de tegenstanders een kans waardoor we eigenlijk niet helemaal de kans kregen om ons te concentreren. De tegenstanders waren conditioneel sterker en daarom werden wij er eigenlijk constant uitgelopen. We kregen niet echt de kans om te gaan voetballen, maar als dat wel gebeurde zag je ook dat we sterker bleken en zelf hele goeie kansen kregen. Dit bleek niet genoeg te zijn en daarom keken we in de rust ook al tegen een 3-0 achterstand aan.

Na rust begonnen we ietsje sterker, we kwamen in het eerste deel iets meer aan voetballen toe en bij vlagen speelden we ook degelijk. Helaas konden we het tij niet keren door de bal in het net achter de keeper te brengen. Dit gebeurde wel in ons doel, de verdediging zat er wel korter op dan de eerste helft maar helaas werden we er uitgekapt met als gevolg dat de eindstand op 6-0 kwam.

Er zijn nog veel dingen die beter kunnen, we hebben vooral veel geleerd vandaag, en nu weten we tenminste ook hoe het voelt om te verliezen. Volgende week staat SV WISSEL op het programma. Hopelijk weten we daar wel te scoren zodat we de dag van vandaag snel vergeten………

Gerjanne.

DSV’61 MB - Activia MB
Het is dan eindelijk zover,de competitie begint weer.
We keken er al weken naar uit en we hadden er allemaal weer erg zin in maar we waren toch ook wel zenuwachtig.
Mede kwam dat doordat het onze eerste wedstrijd samen was en ook nog op een half veld.
Vandaag werd onze nieuwe leider voorgesteld, Wilco en hij ging ook meteen aan de slag om ons te steunen en aanwijzigingen te geven.
We hadden ook nieuwe shirtjes gekregen waar we erg trots op zijn.
De Dames kwamen ons gelukkig ook aanmoedigen wat toch wel erg fijn was.

De wedstrijd begon een beetje rommelig maar dat kwam omdat het de eerste keer was,na een paar minuten hadden we het door en kregen we vaak de aanval.
We kregen veel kansen doordat we goed samen voetbalden en druk naar voren zetten.
Het eerste doelpunt werd gemaakt door Ozlem,wat een enorme opluchting was.
Door dat doelpunt kregen we meer zelfvertrouwen en zochten de aanval beter op.
Daardoor werd de tweede gemaakt door Marjo en de derde,vierde en vijfde werden gemaakt door Ozlem,die dus ook meteen in de eerste wedstrijd een hattrick maakt.
Marjo en Hannah moesten weg in de tweede helft dus Willemijn was zo aardig om met ons mee te voetballen en dat deed ze ook erg goed.
Wat wel een tegenslag was is dat Marloes geblesseerd uitviel in de tweede helft omdat ze door haar enkel ging.
Marloes veel beterschap meid!

We waren beter dan de tegenpartij en dat is ook te zien aan de uitslag.
De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen!

Volgende week reizen we naar Ijsselstreek in Deventer, hopelijk nemen we dan ook 3 punten mee naar huis.

Aanwezig vandaag:
Marloes,Emma,Michelle,Joyce,Marjo,Hannah,Ozlem,Gerjanne,Miranda en Willemijn